Nauti keväästä – hengitä helpommin

Aivastuksia, nuhaa ja tukkoisuutta, yskänärsytystä ja silmien kirvelyä…

Odotamme kevättä ja sen tuomaa valoa ja lämpöä, mutta kevääseen liittyy myös erilaisia terveysongelmia. Siitepöly saattaa tehdä hengittämisen tukalaksi, silmät alkavat punoittaa ja iho ärtyy. Vaikka aurinko saa toivomaan kaunista rusketusta, moni puolestaan pelkää ihon palamista ja maksaläiskiä. Kesän kuumuus saa myös jalat turpoamaan ja olo tuntuu entistäkin tukalammalta.

Siitepölyallergiasta kärsii 10-20 % suomalaisista. Keväällä oireita aiheuttavat lehtipuut, keskikesällä heinäkasvit ja loppukesällä pujo. Koivun ja heinien siitepöly ovat yleisimpiä allergian aiheuttajia. Osa siitepölyallergisista saa oireita myös ruoka-aineista. Siitepölystä johtuva oireilu on jaksoittaista ja loppuu yleensä siitepölykauden päättyessä. Ensisijaisesti oireilua on hengitysteissä. Siitepölyallergia saattaa aiheuttaa vesinuhaa, aivastelua, nenän kutinaa ja tukkoisuutta, yskänärsytystä ja astmaoireita. Silmissä siitepöly aiheuttaa ärsytystä, punoitusta, kutinaa, kirvelyä ja kyynelvuotoa. Atooppinen ihottuma saattaa pahentua. Oireena voi olla myös voimakas väsymys.

Pycnogenol® auttaa elimistöä puolustautumaan

Allergiaongelmia voi torjua luonnon omilla tehoaineilla. Pycnogenol® rannikkomännyn kuoriuute sisältää bioflavonoideja, jotka hillitsevät histamiinin purkautumista ja tällä tavoin myös allergiaa. Allergiakauteen voi varautua suojaamalla elimistöä Pycnogenolilla hyvissä ajoin. Kolmen vuorokauden käytön jälkeen elimistö on jo ylläpitotasolla. Pycnogenol® mm. lisää keuhkojen hengityskapasiteettia ja helpottaa astmaatikon oloa. Astmaatikoilla tuotteen on havaittu laskevan veren tulehduksen välittäjäaineiden määrää, tuoteasiantuntija Jarmo Hörkkö kertoo. Pycnogenol® onkin erinomainen ravitsemuksellinen tuki siitepölyaikana.

Pycnogenolilla on monta terveyttä ylläpitävää mekanismia

Pycnogenol® rannikkomännyn kuoriuutteella on monia elimistölle suotuisia vaikutuksia mm. sydämelle, verenkierrolle, silmille, nivelille ja ihoon. Se suojaa kehoa ennenaikaista vanhenemista vastaan estämällä solujen rasvoja hapettumasta eli härskiintymistä. Se suojaa myös kollageenia sitoutumalla kollageeniin ja palauttaa sen kimmoisuutta. Näin se tiivistää hauraita hiusverisuonia ja vähentää kudosten huokoisuutta. Pycnogenol® lisää typpioksidin tuotantoa elimistössä, mikä rentouttaa verisuonia ja edistää veren virtausta, jolloin ravintoaineiden ja hapen kulku kudoksiin tehostuu. Lisäksi Pycnogenol® vähentää ihon epänormaalia pigmentoitumisen voimakkuutta ja pigmentti- eli maksaläiskien kokoa.

Pycnogenolilla on piristävä vaikutus, joten se kannattaa ottaa aamiaisen yhteydessä. Monet käyttävät Pycnogenolia ympäri vuoden, mutta tuote toimii hyvin myös lyhytaikaisena kuurina käytettynä. Normaali ylläpitoannos on 1 mg/painokilo päivässä, eli normaalipainoiselle aikuiselle suositellaan jatkuvaan käyttöön päivittäin 2 Pycnogenol® Strong –tablettia, jotka sisältävät yhteensä 80 mg rannikkomännyn kuoriuutetta. Terapeuttinen annos Pycnogenolia on yleensä 100-200 mg päivässä, eli käytännössä suositellaan tupla-annosta 1-2 viikon ajan, kun aloitetaan valmistautuminen allergiakauteen.

Suomalainen ravintolisien valmistukseen erikoistunut lääketehdas Hankintatukku Oy valmistaa Pycnogenolia 20 mg:n ja 40 mg:n vahvuisina tabletteina, suusuihkeena ja ihonhoitogeelinä.

Mikä on Pycnogenol® ?

Pycnogenol® on rannikkomännyn kuoriuute, joka valmistetaan Ranskan eteläosassa viljellystä rannikkomännystä saatavasta mäntykuoresta. Uute sisältää vakioidun määrän bioflavonoideja, mm. proantosyaaneja. Pycnogenol® on maailman tutkituimpia ravintolisiä jo yli 50 vuoden ajan ja sen turvallisuutta on selvitetty laajoin kokein. Sillä on todettu olevan lukuisia elimistölle suotuisia vaikutuksia mm. sydämelle, verenkierrolle ja ihoon. Se normalisoi immuunijärjestelmän reaktioita ja estää histamiinin purkaantumista tehokkaasti ja siten helpottaa oloa siitepölyaikana.

Pycnogenol® on erinomainen ravitsemuksellinen tuki siitepölyaikana.

Lisätietoa: www.pycnogenol.fi